Untitled 1

E-BlackBerry

+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: 9630 Tour BIS w ERA

Nowy
    Na forum od
    28-01-10
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie 9630 Tour BIS w ERA

Witam wszystkich. Zirytowany tym telefonem, postanowiłem założyć tu nowy temat. Tel mam ze Sprinta z USA. Poczatkowo mialem problemy z odblokowaniem go. Jednak w koncu w ktoryms zkolei punktow w Wawie udalo sie odblokowac. Aczkolwiek i tak nie do konca bo musialem dodatkowy kod wykupywac przez neta (byl napis Activation Required). Po tym wszystkim wykupiłem usługę BIS w Erze. Jednak, jak się pozniej okazało w Erze nie można aktywować BIS w tym telefonie. Rozmawiałem z konsultantem w Erze i powiedział, że nie testowali tego telefonu, nie maja do niego service bookow, a tak w ogole to pierwszy raz slysza, że w ogole taki istnieje...Jak dla mnie porażka..Jako, że mam umowę jeszcze rok czasu w Erze, o BIS mogę jedynie pomarzyc...

Redaktor Avatar fism
    Na forum od
    13-04-08
    PIN
    Poproś:)
    Model BlackBerry
    9X00
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.0

Domyślnie

Cóż, z rejestracją tego telefonu mogą być problemy (słyszałem o takich przypadkach), ponieważ jego specyfikacja nie przewiduje W OGÓLE sprzedaży na jakimkolwiek rynku europejskim, więc nic dziwnego, że w Erze o nim nie wiedzą, ani nie mają service booków. Podobne problemy były z 9530, ale może istnienie bliźniaczego 9500 jakoś ten problem rozwiązywało (co ciekawe, tego modelu również w PL nie ma i nie bedzie), w każdym razie ja aktywowałem 9530 w Orange bez problemów.

To że przejdziesz do Plusa i Orange może nic nie zmienić - ta sama sytuacja.

a jak wyglądają same problemy z 9630? System go nie widzi? Nie da się go zarejestrować na stronie BIS? Nie dochodzą SB po rejestracji?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Na forum od
    28-01-10
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Nie da się go zarejestrować na stronie BIS. Wyświetla się komunikat:
    Nie można utworzyć konta. To urządzenie nie jest zarejestrowane u Twojego dostawcy usług bezprzewodowych. Zarejestruj swoje urządzenie i sprawdź czy adres URL bieżącej strony internetowej odpowiada adresowi dostarczonemu przez twojego dostawcę.
    A co do innych sieci, to czytałem posta Yuri i mu w Plusie Bis aktywowali...Inną opcję, jaką biorę pod uwagę, że może mam jeszcze jakąś blokadę o ktorej nie wiem...ogólnie nie mam nawet ikonki do przeglądarki internetowej..

Redaktor Avatar fism
    Na forum od
    13-04-08
    PIN
    Poproś:)
    Model BlackBerry
    9X00
    BIS/BES
    BIS Orange
    BlackBerry OS
    X.0

Domyślnie

A jak dawno aktywowałeś BIS na karcie, która jest włożona do Toura? Przypadki takich komunikatów były też np przy 8900, więc to raczej nic dziwnego...

Usługi danych włączone? Znaczki EDGE duże, albo 3G z 'jeżynką'?
    [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] - [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ] | [Żeby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum ]

Nowy
    Na forum od
    28-01-10
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Era
    BlackBerry OS
    BRAK

Domyślnie

Usługę aktywowałem ok. 1,5 tygodnia temu. Własnie zaczelem sie bawić tymi Data Services. Mialem zaznaczona opcje na "ON" i myslalem caly czas ze są właczone. Ale jak zmieniam na Off i chce update profile zrobic to wyskakuje mi komunikat ze The profile could not be updated i z powrotem jak zaznaczam "ON" to jest to samo. (pojawia się provisioning status- your profile is being updated please wait.. i wtedy The profile could not be updated. Wiec przestawic moge z ON na OFF i odwrotnie ale tak jakby zapisac tego nie moge. Moze tu lezy problem...

Master of Disaster Avatar Yuri
    Na forum od
    24-10-08
    Model BlackBerry
    9630
    BIS/BES
    BIS Plus
    BlackBerry OS
    5.0.0.591

Domyślnie

Kraszan skąd jesteś ?, kliknij mi PW
    Pomagam w zakupach z USA.
    eBay, Amazon + wszystkie inne sklepy jakie znajdziecie w googlach.
    Nie tylko telefony.
    gg:3706318 lub email/PW

+ Odpowiedz na ten temat