PDA

Zobacz pełną wersję : Jak odbrandować Blackberry?

Strony : 1 [2]

ojciec
19-11-09, 21:37
chwile pokazala sie czarna ramka i nic sie nie dzialo to normalne?

Tak, odpalany jest tylko jeden proces. ;) BTW. Spróbuj też mój odpalić, ma on być w głównym katalogu MMLa umieszczony.

A telefon służbowy czy prywatny? Jeżeli prywatny trzeba ściągnąć ITPolcy zapewne, dopiero będziesz mógł wyłączyć hasło. Masz w FAQ jak to zrobić.

Mark77777
19-11-09, 21:39
Znalazlem jak usunac itpolicy nie ma z tym problemu a gdzie znalesc ten plik z rozszezeniem .sfi?
Pomozcie prosba?

marbb
20-11-09, 03:19
gdzie znalesc ten plik z rozszezeniem .sfi?Masz napisane w 3 punkcie instrukcji z pierwszego posta. W ścieżce: C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\wersja twojego OS'a\GPRS

Mark77777
20-11-09, 16:41
Zgadza sie 3 punktu instrukcji ale jak wchodze c:\program files\common files\research in motion\ i dalej nie mam katalogu shared i calej reszty wiec nie moge znalesc pliku z rozszezeniem .sfi?

marbb
20-11-09, 16:46
To moze zainstaluj na komputerze OS od swojego BB ;)

Mark77777
20-11-09, 16:57
A moglbys mi jeszcze napisac czym i jak to zrobic bo siedze juz na tym BB pare dni i sie troche pogubilem? przepraszam i dziekuje za cierpliwosc.

ojciec
20-11-09, 17:51
A moglbys mi jeszcze napisac czym i jak to zrobic

Tzn? Nie wiesz jak ściągnąć i zainstalować OS do jężyny na komputerze? :P No bez przesady.... Pobierz najnowszego softa (w dziale o 81xx jest link, w przyklejonym temacie) i zainstaluj po prostu na komputerze...

Jak wgrasz plik na 90% wyskoczy Ci błąd na jeżynie - nie stresuj się, trzeba będzie załadować system wg. FAQ punkt 4.2. :)

Jak już załadujesz wyłącz hasło na jeżynie i zacznij zabawę od nowa - za drugim razem przy wgrywaniu pliku SFI wszystko już pójdzie tak jak należy (od razu się telefon normalnie uruchomi, już bez tego błędu).

wlochaty
20-11-09, 17:53
A moglbys mi jeszcze napisac czym i jak to zrobic bo siedze juz na tym BB pare dni i sie troche pogubilem? przepraszam i dziekuje za cierpliwosc.

W dziale 8100 masz OSy dla 81xx. Postępuj według instrukcji i ściagniesz plik z rozszerzeniem *.exe. A to już chyba wiesz jak zainstalować.

Mark77777
20-11-09, 22:54
Wlasnie skonczylem brandowanie mojego terminala BB8100 i bardzo chcialem podziekowac wszystkim, ktorzy bardzo mi w tym pomogli a szczegolne podziekowania i cierpliwosc dla: WLOCHATY, MARBB, OJCIEC i ELMIK. Bardzo dziekuje.

mariuszdelta
02-12-09, 19:52
Odbrandowywał moze już ktoś 9520 ?
Ewentualnie ma ktoś pliki VSM i MFI dla tego modelu ?

wlochaty
02-12-09, 19:57
Odbrandowywał moze już ktoś 9520 ?
Ewentualnie ma ktoś pliki VSM i MFI dla tego modelu ?

Skoro nikt się nie chwali tzn, że nikt tego nie zrobił? Czemu zadajesz pytanie skoro jest temat o odbrandowaniu. Wystarczy przeczytać i dowiesz się jaka jest odpowiedź.

mariuszdelta
02-12-09, 21:07
Jest dziwna opcja bo w folderze z softem jest CDMA i tam rim0x0D001404.sfi?
Druga opcja Wireless Device Command-Line Programmer Version 3.9.0.49 nie rozpoznaje mojego telefonu :)

Ktoś coś o tym wie ?

marbb
05-12-09, 05:37
Odbrandowywał moze już ktoś 9520 ?Nie. Metoda opisana w tym wątku dotyczy modeli do 9000 włącznie. Nowszych nie da się odbrandować tym sposobem.

Markowski72
23-12-09, 19:18
Odgrzeję temat. Marbb napisał w temacie: "Jak odbrandować Blackberry?", że branding można ściągnąć do 9000 włącznie (post 263):

Metoda opisana w tym wątku dotyczy modeli do 9000 włącznie. Nowszych nie da się odbrandować tym sposobem.

Sądzę, że to dość nieprecyzyjne sformułowanie. Ponieważ przybywa nam ciągle nowych użytkowników BB, niektórzy przeczytawszy to zdanie będą sądzić, że przy ściąganiu brandingu należy posługiwać się numeracją terminali, a to przecież jest jawne przekłamanie :-)
Przecież z 8900 nie można tą metodą ściągnąć brandingu (chyba, że czegoś nie wiem), a mieści się w zakresie "do 9000" :-)

No i druga sprawa, temat: "8900 Curve - Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania":

Różnice w brandingu operatorów objawiają się wyłącznie w logu i znaczku operatora na obudowie i ewentualnym brandingu softu (co można bardzo łatwo zmienić)

to chyba także należałoby przerobić w związku z powyższym :-).

Ze względu na to, że ostatnio stałem się posiadaczem 8900 ten temat mnie baaardzo interesuje, stąd moje spostrzeżenia :-). Co o tym sądzicie ?

fism
23-12-09, 19:20
to chyba także należałoby przerobić w związku z powyższym .
Zmienione, dziękuję.

marbb
23-12-09, 20:56
niektórzy przeczytawszy to zdanie będą sądzić, że przy ściąganiu brandingu należy posługiwać się numeracją terminali, a to przecież jest jawne przekłamanie Oczywiscie masz racje, lecz "debranding" nie jest zajeciem dla poczatkujacych. Jesli ktos nie wie, ze w BB numeracja modeli nie jest wyznacznikiem ich kolejnosci, nie wie, ze np. 8900 jest nowszym modelem od 9000, nie powinien zajmowac sie "debrandingiem". Przeciez w zacytowanym przez ciebie poscie napisalem o MODELACH nowszych niz 9000, a nie o BB o wiekszym NUMERZE modelu niz 9000.
Na forum sa tematy dla poczatkujacych i dla zaawansowanych uzytkownikow. Nie ma potrzeby w watkach dla zaawansowanych wykladac wszystkiego elementarnie, poniewaz zaawansowani uzytkownicy podstawy znaja. Poczatkujacy niech poznaja podstawy i dopiero przechodza do spraw bardziej skomplikowanych. Wierz mi, bedzie o kilkadziesiat nowych watkow o tytule "pomocy... !!" mniej :).

elmik
23-12-09, 21:14
Mimo wszystko dodałem tak jak w temacie o simlocku jakie modele obsługuje.

Markowski72
23-12-09, 21:27
Jesli ktos nie wie, ze w BB numeracja modeli nie jest wyznacznikiem ich kolejnosci, nie wie, ze np. 8900 jest nowszym modelem od 9000, nie powinien zajmowac sie "debrandingiem".

Oczywiście masz rację :-). Zauważyłeś jednak, że ostatnio zaczyna się pojawiać na forum ogromna ilość osób, które nie czytają, tylko piszą ! Ktoś taki przeczytawszy Twojego posta (tak jest najprościej, czytać od końca), będzie chciał wykonać debranding i potem będzie miał pretensje na forum, bo przecież ... tak było napisane, że można :-).
Napisałem tego posta tylko i wyłącznie ze względu ku oszczędzeniu niepotrzebnych nerwów nas wszystkich ;-)

marbb
24-12-09, 02:05
Zauważyłeś jednak, że ostatnio zaczyna się pojawiać na forum ogromna ilość osób, które nie czytają, tylko piszą !To fakt ! Trzeba zgłosić Adminowi, żeby była techniczna możliwość opatrzenia wątku czerwonym napisem "tylko dla zaawansowanych" :).

tab0reqq
02-01-10, 15:15
Zadam pytanie którego szukałem na forum, a nie znalazłem odpowiedzi.

Czy debranding daje poprawę szybkości działania np. BB 8300?

Z tego co zauważyłem po wgraniu softu (najnowszy build 4.5) mam tylko przeglądarkę blueconnect (co mi nie przeszkadza). Żadnych tematów (poza standardowymi) nie zauważyłem oraz żadnych przykładowych filmów lub zdjeć (akurat tym się zdziwiłem). Nie będę ukrywał, że chrapkę mam na bolda, ale jeszcze nie teraz. BB 8300 mi odpowiada, tylko zawsze chciałbym z danego urządzenia wyciskać tyle ile się da.

Co mam:
- branding Ery
- logo startowe Ery
- przeglądarka blueconnect zamiast standardowej bb (coś to zmienia?)
- dodatkowo włączony ShangMail, Opera 4.7 (najnowsza przed 5.0 beta)
- google maps

wlochaty
02-01-10, 16:40
Moim zdaniem debranding tu nic nie da.
Masz 8300 kupione w Erze?
Jak wolno chodzi 8300 to odinstaluj niepotrzebne programy. Curevka ma mało pamięci.

ojciec
02-01-10, 19:36

Bez brandingu też tak będzie. :) To przez takie a nie inne ustawienia w service bookach. :)

A i debranding można zrobić, ja nie pamiętam czy w mojej 8300 miałem wielki skok szybkości, ale napewno nie spowolniło to BB.

Ogólnie żeby przyśpieszyć BB polecam zrobić backup (jako pierwszy koniecznie :)), resettofactory, wipe, wgrać najnowszego OSa (4.5.0.181) i upewnić się, że firewall jest wyłączony. No i oczywiście zobacz (alt + esc) jakie aplikacje chodzą w tle - nieużywane możesz wywalić z systemu całkowicie.

Tweedle
02-01-10, 22:39
Dobrze by bylo abyś wszedł jeszcze przy instalacji softu i zaznaczyl sobie co chcesz mieć dostepne :) czasami z automatu wgrywają się rózne niepotrzebne rzeczy.

marbb
03-01-10, 15:26
Co mam:
- branding Ery
- logo startowe Ery
Niektórzy operatorzy w swoich brandingach pozostawiają domyślny obrazek globusa, a niektórzy jak Era, czy T-Mobile wstawiają własny obrazek i własną nazwę przeglądarki. Zawartość i możliwości pozostają bez zmian i są zależne od usług z których się korzysta (BIS, BIS-B, pakiety danych..)

Tweedle
03-01-10, 22:59
Jak się korzysta z BES to wtedy trzeba mieć przeglądarkę BlackBerry a nie erową czy orange bo wtedy idzie po apn internet a nie po domyślnym blackberry.net.

tab0reqq
03-01-10, 23:05
Ogólnie żeby przyśpieszyć BB polecam zrobić backup (jako pierwszy koniecznie :)), resettofactory, wipe, wgrać najnowszego OSa (4.5.0.181) i upewnić się, że firewall jest wyłączony. No i oczywiście zobacz (alt + esc) jakie aplikacje chodzą w tle - nieużywane możesz wywalić z systemu całkowicie.
Telefonik jest praktyczni czysty ;-)

Opcję firewall mam włączoną i nie mogę tego zmienić. Co to w ogóle daje? (jak coś to daj proszę odpowiedź na priv żeby nie zaśmiecać wątku). Licznik zablokowanych pokazuje zero i nie mam tam nic zaznaczonego. Z tego co wyczytałem to jest to opcja włączona z reguły w BES. Poprzedni właściciel z tego co mówił nie miał tego. Zapytam się jak coś, ale czy jest inna możliwość zdjęcia blokady (na włączenie/wyłączenie firewalla)? Nie mam ani BES ani BIS.

ojciec
03-01-10, 23:19
Opcję firewall mam włączoną i nie mogę tego zmienić. Co to w ogóle daje?.

Wyłączenie daje lekkiego kopa. Dlatego polecałem resettofactory - po tej operacji będziesz mógł wyłączyć firewalla. ;)

marbb
04-01-10, 02:16
Jak się korzysta z BES to wtedy trzeba mieć przeglądarkę BlackBerry a nie erową czy orange bo wtedy idzie po apn internet a nie po domyślnym blackberry.net.Tak samo jest i w BIS, tyle, że nie o tym pisałem.
Co innego wybór przeglądarki domyślnej, a co innego ikona i nazwa przeglądarki w menu terminala.

tab0reqq
04-01-10, 19:36
Bombowo.... Szacunek dla osoby która pisała tutorial... tylko dla laika takiego jak ja tam nie ma nic napisanego.

Skąd wziąć MFI ? Co to jest MFI ? Skąd wziąć MFi dla 8300 ? Akutalnie nie mam ani telefonu bo widzę na ekranie skrzyżowane kreski i migającą diodę na czerwowo - on, of, on, of non stop.

ojciec
04-01-10, 19:51
Z katalogu /mfi/ w katalogu MMLa. A jaki dokładnie plik jest potrzebny masz napisane w pliku configuration.xml

BTW. Będąc w marcu laikiem BBowym nie wiedząc niemal nic o tych telefonach zrobiłem to jakoś bez problemu. :P Więc nie gadaj, że się nie da.

tab0reqq
04-01-10, 20:04
A możesz mi podać GG ? Bo aktualnie kompletnie zgłupiałem. Wgrywałem system do każdego praktycznie telefonu i jak na razie tylko Blackberry mnie zaskoczyło.

Że tak powiem nie mam katalogu MFI w MML'u.

ojciec
04-01-10, 20:17
GG mam w profilu. Musisz tylko zajrzeć w profil "głębiej" :P

HHFILES/MFI? ;)

marbb
04-01-10, 20:23
tylko dla laika takiego jak ja tam nie ma nic napisanego. .Cofnij się do posta #266 :).

Platek071
20-01-10, 07:39
Jest już jakaś recepta na obdrandowanie 9700? Czy to zbyt świeży model? ;)

Markowski72
20-01-10, 11:31
Jest już jakaś recepta na obdrandowanie 9700?

Taaaaa ... kupić niebrandowany [Only registered and activated users can see links] Czy sądzisz, że gdyby był na niego sposób to na początku tego wątku nie byłoby o tym mowy ?

Platek071
20-01-10, 13:06
Wątek został założony już jakiś czas temu, przeglądałem go, ale nie mogłem doszukać się żadnych wzmianek, więc po prostu zapytałem.., bardziej z ciekawości, niż potrzeby ;)

Mik
20-01-10, 13:18
Wątek został założony już jakiś czas temu
Wątki o OSach też zostały założone już jakiś czas temu, a mimo to są aktualizowane na bieżąco - więc nie martw się, jak tylko pojawi się jakaś nowość, ten wątek też natychmiast zostanie zaktualizowany.

luc
31-01-10, 19:46
Witam, zastanawiam sie czy dało by sie za pomoca MML to zrobić mają odpowiedznie pliki.
Ktoś z forumowiczów próbował?

BabyBoy
31-01-10, 20:17
Nie ma szans raczej na dzień dzisiejszy.. Tak samo jest np.z 8900.
Lepiej nie ryzykować.
Też mnie raz nosiło, niby wystarczyło dać Load VSM ale była szansa na uwalenie telefonu..Odpuściłem.

ojciec
31-01-10, 20:58
Też mnie raz nosiło, niby wystarczyło dać Load VSM ale była szansa na uwalenie telefonu..Odpuściłem.

Hmm... Czy ja wiem? Dosyć ciężko jest uwalić jakiekolwiek BB softowo. ;)

Mimo tego - nie ma sensu, bo MML nie obsłuży tego telefonu, tak jak już BabyBoy pisałeś. ;)

BabyBoy
08-02-10, 12:40
Vendor 603 - wie ktoś coś o nim? Nie ma ani grama znaku operatora w BB ale ciekaw jestem skąd pochodzi terminal :-)

elmik
08-02-10, 16:45
Podaj numer PRD-xxxx-xxx z naklejki pod baterią jak mam w bazie to Ci powiem skąd jest

BabyBoy
08-02-10, 17:44
PRD 17739 066 - dzięki z góry :-)
w sumie wydaje mi się że to będzie grecja albo coś podobnego.

elmik
08-02-10, 18:25
[Only registered and activated users can see links]

Zatem wygląda to na jakąś nie brandowaną edycje na rynek europejski.

BabyBoy
08-02-10, 18:54
O,to świetnie :)
Dzięki wielkie elmik!

pewnegoDNIA
13-02-10, 01:30
witka.. :D chce sobie odbrandować moja curevke.. :P ale cos link do sciagniecia puzzli z ktorych mozna stworzyc wlasny obrazek nie dziala bynajmniej mi wyskakuje error :(.. mogłby ktos to naprawic? lub wysłac mi na meila... albo podczepic linka skad mozna to jeszcze sciagnac :) dzieki z goryyy

ddubaniewicz
13-04-10, 18:05
Ktoś by mógł uaktualnić link w 1 poscie do plików VSM?

Markowski72
13-04-10, 18:28
Ktoś by mógł uaktualnić link w 1 poscie do plików VSM?

Proszę bardzo: [Only registered and activated users can see links]

ddubaniewicz
14-04-10, 15:33
Mam dwa pliki configuration.xml w jednym MFI do bolda jest 17584-032 a w drugim 17584-015.
Który jest w koncu dobry?
Problem numer dwa:
Po wgraniu MFI telefon sie nie uruchamia a dioda miga tak: dwa mignięcia....przerwa... dwa migniecia...przerwa..... itd.
Co poszło nie tak?

elmik
14-04-10, 15:46
Mam dwa pliki configuration.xml w jednym MFI do bolda jest 17584-032 a w drugim 17584-015.
Który jest w koncu dobry?

To zależy jakiego masz Bolda:
Jeśli normalnego z imei rozpoczynającym się na 35.... to MFI-17584-032
Jeśli biały lub z imei rozpoczynającym się na 98.... to inny po szczegóły na pm.

Problem numer dwa:
Po wgraniu MFI telefon sie nie uruchamia a dioda miga tak: dwa mignięcia....przerwa... dwa migniecia...przerwa..... itd.
Co poszło nie tak?
Oznacza to że zły MFI został wgrany

BabyBoy
18-04-10, 11:00
Witam.
Mam jedno pytanie.
Na dniach będę mieć 9700 z zagranicy, licze się z tym że będzie miał wstawki albo Vodafone albo T-Mobile - chociaż na obudowie jest czysty.
Dawno nie miałem brandowanego BB - a 9700 chyba rozbrandować się nie da.
Jakie są minusy tak naprawde tych wstawek operatora? Bo przecież OS wgrywamy od RIMu więc co zostaje? Logo przy starcie widoczne 2-3 sekundy i .. ?

Markowski72
18-04-10, 11:04
Logo przy starcie widoczne 2-3 sekundy i .. ?

Czasem dodatek w postaci przeglądarki operatora oraz komunikat powitalny z sieci macierzystego operatora po każdej zmianie softu ... więcej raczej nic :-)

juniorek_92_92
18-04-10, 11:06
Jakie są minusy tak naprawde tych wstawek operatora?
Dokładnie to co napisałeś - logo operatora podczas włączania terminala, podczas uruchamiania Browser-a również logo operatora i może być ikonka w Menu tak jak w Erze jest (Blueconnect) tak Ty możesz mieć T-Mobile czy też Vodavone.

BabyBoy
18-04-10, 11:08
Z tą przeglądarka niewesoło chociaż chyba też nie jest to żadna przeszkoda. A komunikat powitalny to chyba wiem, SMS po każdej zmianie OS - to akurat żaden minus a teraz przypomniało mi się coś co jest chyba niezbyt ciekawe - czy nie ma czasem logo Vodafone w menu telefonu? Chociaż tak jak mówiłem, nie wiem czy będzie mój BB miał wstawki czy nie, może będzie czysty ale wole zapytać przed co mnie czeka ;-)

edit/ w sumie teraz myśle, logo chyba można ukryć bo i tak zostanie przeglądarka punktów aktywnych. Zresztą robie tak od zawsze, mam "Plus.pl" niby z normalną ikonka ale przeszkadza mi i zostawiam tylko "Przeglądarka punk.akt" - więc to może też da się obejść?
A to logo przed włączeniem przeglądarki, mocno przeszkadza czy da się żyć?

elmik
18-04-10, 11:11
Czasem jeszcze branding ma takie przypisanie do sieci, że w innych nie będzie działać UMA, ale to chyba nie zawsze.

marbb
18-04-10, 12:52
logo chyba można ukryć bo i tak zostanie przeglądarka punktów aktywnych.Jak ukryjesz "logo", czyli ikonę przeglądarki, to nie wejdziesz przecież w żadną. Jeśli dany operator branduje ikonę przeglądarki to zastępuje ona ikonę z globusem. To tylko znaczek opa zamiast globusa, nic więcej.
A to logo przed włączeniem przeglądarki, mocno przeszkadza czy da się żyć? Jeśli obejrzenie przez kilka sekund logo operatora przed wejściem na stronę jest nie do przeżycia, to nie dasz rady :)

BTW, wystarczy przejrzeć wątek, a na temat zmian w brandingu jest kilkadziesiąt postów. Po co pisać o tym znowu ?????

pan.p
04-05-10, 16:00
Mogę prosić kogoś o odświeżenie linka do VSMów jeszcze raz ?
z góry wielkie dzięki.

ojciec
04-05-10, 16:19

Czysty VSM.

pan.p
04-05-10, 19:34
Dzięki ojciec ale przydałby mi się VSM Polskiego Orange'a. ma ktoś może takie coś?

ojciec
04-05-10, 20:24

Wszystkie Orange które posiadałem, niestety PL nie ma w środku.

Jak coś to zapytaj Elmika jak z majówki wróci, on tu jest mistrzem w "tych sprawach". :D

pan.p
05-05-10, 14:37
hehehe ok napiszę zatem do mistrza - może coś dla mnie znajdzie.

Jeszcze raz dzięki za podrzucenie tego co miałeś.

lip@
05-05-10, 17:19
witam,

w dniu jutrzejszym odbieram swoją 8900. Niestety będzie branding z Orangutana, czy mógłby któryś z Was mi napisać jak dużo będzie tego brandingu i czy jest sens wgrywania softa bez brandingu?

fism
05-05-10, 17:25
Polecam przeczytanie jednego z pierwszych, pogrubionych wierszy z PIERWSZEGO postu tego tematu...

Przecież tam jest nawet napisane PO CO i JAK!

Gac3k
08-05-10, 12:01
Widzę, że nadal nie ma opcji odbrandowania 8900'tki chlip chlip

elmik
08-05-10, 12:29
Kto powiedział ze nie ma :) Tylko nie tym sposobem. A kto złamie zabezpieczenie na nowsze modele będzie bardzo bogaty :)
A odbrandować można przy pomocy DM3 ale niewiele serwisów ma do nich dostęp.

Gac3k
09-05-10, 13:01
Kto powiedział ze nie ma :) Tylko nie tym sposobem. A kto złamie zabezpieczenie na nowsze modele będzie bardzo bogaty :)
A odbrandować można przy pomocy DM3 ale niewiele serwisów ma do nich dostęp.

tzn chodziło mi o metody chałupnicze jak można to było zrobić np z 8310

Markowski72
09-05-10, 13:02
chodziło mi o metody chałupnicze

Nie, w ten sposób się nie da ...

leilea
18-05-10, 01:50
Mam problem :(
Wszystko do punktu 1 idzie ok.
Mam na ekraniku No Application Linked <Factory OS>
W momencie kiedy próbuję wgrać czysty VSM mam następujący błąd w MML:

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only registered and activated users can see links])

ojciec
18-05-10, 06:43
MML jest w katalogu C:/MML?

leilea
18-05-10, 09:44
Tak.
Od nowa instalowałem.
Teraz jest jeszcze gorzej, bo przy próbie odpalenia MML mam tylko takie charakterystyczne windowsowskie "BĘ" z głośników, oznaczające jakiś błąd, ale nic się nie wyświetla, a program się nie uruchamia :cry:

elmik
18-05-10, 13:13
w commandzie wpisz:

start regsvr32 /s C:\MML\bin\RIMRadioCOM.dll

leilea
18-05-10, 13:34
w sensie, że utworzyć plik (jaki?) z takim "wnętrzem", czy w dos-ie wpisać taką komendę?
przepraszam za takie pytania, ale nie chcę "popsuć" na amen
wpisując spod cmd taką komendę-cisza.
inna rzecz-jeżeli mam wpisać w commandzie to jak? klikając na plik cfp wyświetla się okno na ułamek sekundy.

Tweedle
18-05-10, 19:47
wpisz w cmd regsvr32 C:\MML\bin\RIMRadioCOM.dll dostaniesz wtedy komunikat. /s oznacza silent :)

leilea
18-05-10, 21:40
Wpisałem.
Dalej nie mogę uruchomić.
Po kliknięciu w ikonkę MML słyszę tylko dzwięk błędu, bez wyświetlenia komunikatu.
Po wpisaniu komendy mam taki komunikat
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Uploaded with ImageShack.us ([Only registered and activated users can see links])

MaraSS
20-05-10, 10:29
Skąd mogę pobrać MML i LOADER? Uprzedzając oburzonych szukałem już w GOOGLE ale wszystkie znalezione linki wygasły.
Pozdrawiam.

ojciec
20-05-10, 11:13
przedzając oburzonych szukałem już w GOOGLE

To jakoś kiepsko, bo ja tam jakoś znalazłem to w pół minuty.
Szukaj na torrentach.

ddubaniewicz
21-07-10, 17:54
Witam

potrzebuję pomocy przy odbranodowaniu BB9700, da się to zrobic?
Mam wszystkie programy ale nie mam tych plików MFi czy jakoś tak

proszę o pomoc.

karol89
21-07-10, 18:51
Plik SFI znajduje się w zainstalowanym OS-ie na PC w folderze Shared powinien być folder o nazwie CDMA bądź GPRS przykładowo
C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\Shared\Loader Files\9500M_v5.0.0.484_P4.2.0.214\CDMA
(file:///C:/Program%20Files/Common%20Files/Research%20In%20Motion/Shared/Loader%20Files/9500M_v5.0.0.484_P4.2.0.214/CDMA/)

elmik
22-07-10, 14:54
Nie SFI a MFI to raz, a dwa jeśli chodzi o branding to póki co z 9700 tylko może ściągnąć DM3. Samemu w domu póki co nie ma możliwości jak ze starszymi modelami, ale ludzie już pracują.

Markowski72
24-07-10, 17:17
ale ludzie już pracują.

No byłby najwyższy czas :-D

Cyb0rg
13-08-10, 09:57
Poniżej link do całego zbioru plików VSM oraz katalogu z wyciągniętymi obrazkami.
Wybieramy sobie branding jakiej sieci chcemy, wybieramy sobie z katalogów obrazki jakie chcemy, folder z obrazkiem ma taką sama nazwe jak plik vsm, odszukujemy odpowiedni plik wgrywamy i mamy co chcemy :)
Bawcie się :)

No właśnie ten link z pierwszego postu to raczej nieaktualny :/